Litt om oss

Vi er en familie på fem som har bosatt oss i Skien. Her har vi bygget hus og trives godt. Skien og Telemark har mye å tilby en aktiv barnefamilie som oss.

Marita kommer fra Hammerfest, er utdannet jordmor, og jobber på Sykehuset Telemark her i Skien. Hun har alltid vært interessert i hunder og liker å holde på med pelsstell, hundetrening og hundeutstillinger. Ronny kommer fra Bergen og er utdannet adjunkt, og jobber nå på en barneskole i Skien. Han har alltid vært interessert i dyr, men det var først i voksen alder han skaffet seg sin første flat coated retriever. Ronny er interessert i hundetrening, spor, retrieverjakt og hundeutstillinger, og har et mål om å få stilt på jaktprøver fremover. I tillegg til oss voksne består familien vår av Ingrid på 22 år, Patrik på 9 år og Philip på 8 år.

Vi er en aktiv familie med mangfoldige interesser, men størst av alt er nok interessen for hund og aktiviteter knyttet til hundeholdet vårt. Vi deltar ofte på utstillinger med hundene, og farter litt rundt omkring for å komme oss til utstillinger i både Norge og Sverige. Vi liker å trene med hundene våre og har vært innom ulike former for hundetrening.

Nå for tiden har vi fire voksne  flat coated retrievere her hjemme. I tillegg har vi en amerikansk cocker spaniel hannhund. Vi har også noen amerikanske cockere ute på fôr. Hundeflokken består av en fin samling hunder som fungerer godt sammen.  For oss er det svært viktig at vi har hunder med et godt gemytt som kan være med på familiens ulike aktiviteter. Hundene er som regel med oss overalt. Vi har stor glede av hundene våre, og hundeinteressen gir oss mange gleder.

Vi driver oppdrett av amerikansk cocker spaniel og flat coated retriever i liten skala under kennelnavnet Fambia. Når vi leilighetsvis har kull på tispene våre er vi veldig bevisst på de kombinasjonene vi gjør. Vi gjør bare kombinasjoner der vi selv kan tenke oss å beholde en valp. Samtidig er det viktig for oss å avle på hunder med god helse, godt gemytt., rasetypiske egenskaper og et godt eksteriør. Vi øyenlyser alltid både tispe og hannhund, og avler ikke på hunder som har nedsatt syn. Ellers er vi nøye med å følge Norsk kennel klub sine retningslinjer for avl og oppdrett. Vi prøver å avle frem sunne, friske, trygge familiehunder med et godt og rasetypisk eksteriør.